10 kwietnia 2016

Batoniki museli



 A oto rewelacyjna przekąska, którą ostatnio sobie przygotowałam - domowe batoniki muesli. Świetne, gdy ma się ochotę na schrupanie czegoś między posiłkami :)
  •  3/4 szklanki płynnego miodu
  • 300 g posiekanych orzechów (u mnie włoskie)
  • 1 i 1/4 szklanki płatków owsianych górskich
  • paczka (100 g) żurawiny suszonej - posiekać
  • 1 szklanka słonecznika (lub pół na pół z sezamem)
 Wszystkie składniki wymieszać razem (jeśli masa jest zbyt sucha i składniki nie łączą się, dodać nieco więcej miodu). Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i dociskać. Podpiec w temperaturze 160°C przez 15 minut. Po schłodzeniu pokroić na batoniki. Przechowywać w lodówce.



źródło przepisu: Przyślij Przepis

6 komentarzy :

  1. wygląda cudnie :) na pewno wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj jak kusisz, daj jednego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Banalnie proste i na pewno super smaczne! Od jakiegoś czasu chciałam takie zrobić, ale coś mnie cały czas powstrzymuje, może zabiorę się za to dzisiaj?

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochamy takie domowe batoniki <3 Znikają w zastraszającym tempie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na energetyczny baton domowej roboty :)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA TWÓJ KOMENTARZ! ZAPRASZAM DO PONOWNEGO ZAJRZENIA NA BLOGA :)
Moderuję komentarze, aby żadnego nie przeoczyć i usuwać niepotrzebny spam.

Drukuj

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.