19 marca 2016

Chlebek bananowy


Nie wiem czy jest smaczniejsze, tak proste ciasto! Nie musicie nawet wyciągać miksera, a powstaje taka pyszność. Mocno czuć banany, które wprost uwielbiam. Gorąco polecam ten przepis :)
  • 1/3 szklanki roztopionego masła
  • 4/5 bananów
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mąki 
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
Roztopione i przestudzone masło wymieszać z rozgniecionymi bananami. Wmieszać cukier, cukier wanilinowy i roztrzepane widelcem jajko. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i solą. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i piec przez 1 godzinę w temperaturze 180°C.



6 komentarzy :

  1. Jak chlebek bananowy to u nas ma najwięcej orzechów laskowych w środku :D Jakoś szczególnie uwielbiamy to połączenie :D Ale Twoim oczywiście też byśmy się zajadały :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam chlebek bananowy, zwłaszcza na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chlebek bananowy to brzmi jak marzenie :D Smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Banany uwielbiamy, czas zrobić z tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo lubię wszelkie chlebki bananowe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chlebek bananowy posmarowany masłem orzechowym to moja miłość śniadaniowa :)

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA TWÓJ KOMENTARZ! ZAPRASZAM DO PONOWNEGO ZAJRZENIA NA BLOGA :)
Moderuję komentarze, aby żadnego nie przeoczyć i usuwać niepotrzebny spam.

Drukuj

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.